frisse lucht slaapkamer

Frisse slaapkamer, frisser hoofd

Slaapkamer

Veel mensen realiseren zich niet dat ze last hebben van stof en huismijt. Je hoeft niet ‘officieel’ allergisch te zijn om vermoeid te worden van een stoffige slaapkamer. Veel mensen zullen zich fitter voelen als hun slaapkamer frisser is. Het simpelste is om altijd met een open raam te slapen.

Frisse lucht

Ik woon in een oud huis met plinten en richeltjes. Eén keer per jaar maak ik alles goed schoon en zet daarbij de ramen wijd open. De matrassen moeten de hele dag op hun kant om te luchten. Ook mijn kussen en beddengoed was ik (of hang ik de hele dag buiten).

Ik haal alle stapeltjes van de kast en breng veel naar de kringloop. Ik vind het een vervelende klus en moet veel hoesten en proesten ondanks de open ramen. Ik weet zeker dat onze oma’s dat niet voor niets deden. Ik weet ook zeker dat ik daarna beter slaap én me meer uitgerust voel.

Frisse lucht slaapkamer

Daarnaast probeer ik elke week minstens een keer mijn beddengoed buiten te hangen (maar het weer in Nederland en mijn drukke bestaan helpen niet altijd mee). Als je je vaak moe en futloos voelt is dit misschien een tip waar je wat aan hebt.

Hoe vaak lukt het jou om eens flink te luchten?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.