Niet vergeten: besluiten kosten energie.

Besluiten kosten energie

Succes is beslissingen voorkomen

Succesvolle mensen verspillen geen energie aan besluiten die ze niet hoeven te nemen.

"Pardon?!"

Iedere beslissing kost rekentijd van je hersenen. Iedere beslissing vraagt discipline. Besluiten kosten energie.

100.000 keuzes op een dag

Eet ik een koekje of een appel? Na 10 verstandige beslissingen ben je er even klaar mee. Dan is je doorzettingsvermogen op. Jammer als je net “Nee!” moet zegen tegen die leuke broek, die net te duur is. Of dat wijntje teveel.

Simplify life

Maak het jezelf gemakkelijk. Doe de was altijd op maandag (zondag in mijn geval). Geen koekjes, chips of bier in huis halen (wel bananen en lekkere thee). Ik was mijn haar altijd op woensdag (tot een andere dag beter in mijn schema past).

Wat trek ik aan vandaag?

Tenzij je er blij van wordt om daarover na te denken, maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Steve Jobs zou onder andere in zijn bekende zwarte turtleneck lopen om daar geen beslissingsenergie aan te verliezen elke dag.

Dat met die kledingkeuze, daar zou ik ook op kunnen verbeteren, maar ik loop zo graag in joggingpakken 🙁  .   Maar deze regel weet ik wel redelijk te volgen:

Dit besluit nam ik lang geleden, heel effectief

Niet vergeten: besluiten kosten energie.

Ken jij die rust van besluiten die je ooit hebt genomen? Wat was dat besluit? Wat kun je nog meer besluiten zodat je minder beslissingsmoe wordt?

2 thoughts on “Besluiten kosten energie

  1. Dank je, Martine, voor deze reminder!!!! Zo fijn. Je zei het al tegen me, maar ik was het bijna weer vergeten. Maar nu heb ik hem weer. Door de kracht van het geschreven woord! Ik vind het een prettig blog zo, lekker kort en helder. Net als de boodschap zelf. Geinspireerd dus. Ik volg je op de voet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.