Bewegen, een open deur

Nog zo’n open deur: alle kleine beetjes helpen. De meeste autokilometers worden gemaakt met kleine ritjes.

Stel je hebt een hekel aan sporten. Da’s mooi, dan moet je bij mij zijn. Ik begrijp dat het  niet (altijd) lukt om te sporten. Van mij hoef je niet naar de fitness of te gaan hardlopen. Ik wil dat je van het leven geniet en wil je daar graag bij helpen. Ik geloof dat je ‘meer bewegen’ onderdeel kunt maken van je dagelijkse routines.

 • De trap in plaats van de lift. Eerst alleen naar beneden, later ook naar boven.
 • De fiets in plaats van de auto. Eerst kleine stukjes en dat steeds vaker, zelfs in de winter.
 • Stoeien of ravotten met de kinderen.
 • Een wandeling in het bos in plaats van de winkelroute op zondag.
 • En dan gezellig me je vrienden thee met wat lekkers. Scheelt ook een hoop geld.

Het leven is geen straf en zonder sporten kun je veel bewegen als je creatief en slim bent. Van bewegen ga je je fitter voelen. Wat doe jij regelmatig om je spieren meer te gebruiken?

3 thoughts on “Bewegen, een open deur

 1. Inderdaad een hele goede tip. Een hond is om 3 redenen goed, leerde ik tijdens mijn opleiding. Je moet regelmatig naar buiten en wandelen. Je komt andere hondenbezitters tegen waar je een praatje mee kunt maken en er is altijd iemand blij als je thuiskomt, mensen voelen zich dan minder eenzaam. Ook uit onderzoek bleken de voordelen. (maar ik wil geen hond ;-))

 2. Ik kan alle voordelen van het hebben van een hond beamen. We hebben er inmiddels 2!
  Soms, met slecht weer is het even slikken, maar over het algemeen is elke wandeling een feestje.
  Wij schaften de eerste hond aan ‘op medische indicatie’ na het hartinfarct van mijn partner. Helaas wordt dit niet gedekt door de verzekering. :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.