De belangrijkste tip om gezonder te leven is plezier maken

Mijn kinderen noemen me vaak een ‘health freak’. Ik weet niet of ik dat ben. Ik geniet van het leven, lekker eten en een wijntje met m’n vriend(inn)en.

Maar ik zie zoveel mogelijkheden om gezonder te leven, waar mensen kennelijk geen weet van hebben. Genoeg water drinken, een beetje frisse lucht, je afvragen wat je belangrijk vindt en genieten.

Het lijkt zo overschreeuwd te worden door reclame, alles móet gezellig en is pas compleet met bitterballen en ijs en bier en siggies. Maar een zomerdag in het park is wel compleet zonder overdaad aan ijs en snoep.

Het is gezond om met mensen waar je van houdt te genieten. Als we ons nu eens niet zouden laten wijsmaken dat daar drank en snoep bij horen.  Picknicken in een pretpark is niet voor sukkels, maar voor slimmeriken die twee keer op pad willen.

Misschien heb je dan meteen minder geldzorgen en kun je nog meer genieten van de mensen om je heen.

Wat is jouw ideale uitje?

WTF = = = = = Meer lezen? ? ?

Omdat ik van verschillende kanten te horen krijg dat mijn blogs beter ruim 300 woorden kunnen zijn kreeg ik een dilemma. Ik wil namelijk graag dat ze zo kort zijn dat jij ze in het schermpje van je smartphone kan lezen. Daarom kies ik voor deze ‘opvulling’ die wegblijft als je niet klikt op ‘verder lezen’.

In mijn blogs geef ik kleine tips of informatie die je kunnen helpen om je fitter te voelen. Ik vind dat gezond leven vaak onnodig ingewikkeld wordt gemaakt. Je hoeft niet elke dag twee uur te sporten en alleen biologische groenten te eten om je fitter te voelen. Er zijn veel kleine veranderingen die veel effect kunnen hebben. Zulke tips wil ik geven.

Niemand weet precies waarom jij of ik bepaalde klachten hebben. De één kan heel goed tegen suiker, de ander rookt en wordt 100. Je fit voelen is het resultaat van een onbekende mix van ingrediënten. Gezond leven heeft ook te maken met gelukkig zijn, kunnen genieten van de mensen om je heen en weten hoe jij om moet gaan met alle uitdagingen die op je pad komen. Jouw veerkracht, weerbaarheid en zelfkennis kunnen net zo belangrijk zijn als pillen. Niemand bereikt zonder kleerscheuren zijn pensioen.

De meeste mensen vinden dat ze voor hun werk al genoeg discipline moeten opbrengen. Dan mag het thuis simpel en fijn zijn. Dat klinkt logisch, maar daarmee word je erg kwetsbaar voor reclames. Juist met ‘thuis moet fijn zijn’ smeren adverteerders ons veel producten aan. Ik wil je helpen om je eigen veerkracht te vergroten.

Dat fit zijn en je gezond voelen mijn passie is heeft waarschijnlijk te maken met mijn eigen behoefte meer grip te hebben op mijn energie. Daarom lees ik al jaren alle tips over ‘health & well-being’. Als arts en onderzoeker valt me op hoeveel tegenstrijdige informatie er langskomt en hoe slecht de meeste dingen onderbouwd zijn.

Ondanks dat geloof ik dat iedereen zich fitter kan voelen door goed naar zichzelf te luisteren en af en toe wat uit te proberen.

Een mooie dag 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.