De levenswijsheid van een Microsoft deskmedewerker

Net toen ik iets heel urgent en belangrijks moest doen dat ik veel te lang had uitgesteld crashte mijn computer. Ja het was vrijdag de dertiende. Ik kreeg het niet zelf opgelost en belde met lage verwachtingen de helpdesk.

De jongen die ik uiteindelijk aan de lijn kreeg werkte zich adequaat door alle stappen heen.

In de tijd dat de benodigde bestanden werden geladen en geïnstalleerd babbelden we wat. Ik vertelde over mijn werk. Ik zei: “Ik wil meer aandacht voor leefstijladviezen vóór dat mensen ziek worden.” “Ik vind dat mensen onderschatten hoe belangrijk levenshouding is voor je gezondheid.” zei hij. Boem! Dat vond ik wel een spijker op de kop. “Je moet vrienden opzoeken als je je rot voelt.” Boem 2!

Mooie woorden bij mijn verhaal vond ik. Vandaar dat ik ze hier doorgeef. Ik vroeg nog wat door. “Veel mensen hebben hun prioriteiten niet op orde. Het is een ongezonde gedachte dat je moet werken om te overleven.”

Wanneer kreeg jij de laatste keer zo’n mooi wijs cadeautje op een onverwachte plek?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.