De voordelen van een dagboek

Het wordt vaak aangeraden om een dagboek bij te houden. Stephen Covey, Oprah en meer succesvolle denkers adviseren om een dagboek bij te houden.

Een dagboek kan vele functies hebben en dat kan wisselen gedurende je leven. Ik houd mijn dagboek eerlijk gezegd vooral bij om niet zo te zeuren tegen mijn vriend(inn)en. Dan is de stoom al wat van de ketel zeg maar. . . .  Voor mij helpt schrijven vooral als er teveel op me af komt ik weet niet waar ik moet beginnen. Zodra ik drie bladzijden volgeschreven heb weet ik hoofd- en bijzaken beter te scheiden. Het geeft mij rust.

Verder vind ik het voor het slapengaan vaak fijn om even de dag te overdenken.

Oprah pleitte jaren voor een dankbaarheidsdagboek: sluit iedere dag af met 10 dingen waar je dankbaar voor bent. Ik ben daar ontzettend goed in: Ieder bloemetje, knipoog of zonnestraal schrijf ik op. Misschien is een mopperlijstje beter voor mij: Wat ik allemaal níet wil. Tot overblijft wat ik wél wil.  Of zou ik moeten opschrijven waar ik trots op ben?

Wat zou een dagboek voor jou kunnen betekenen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.