Geldzaken zijn ook belangrijk

Altijd als ik een lijstje moest maken met doelen voor mijn leven, of zaken die het allerbelangrijkste voor me zijn kwam ik ongeveer met dezelfde punten:

  • Een goede moeder zijn
  • Financieel onafhankelijk zijn
  • Ecologisch leven (dus niet ten koste van anderen of de planeet)
  • Er zijn voor de mensen om me heen en samen met hen genieten
  • Gezond blijven en goed voor mezelf zorgen

In grote lijnen is het niet veel veranderd gedurende de jaren. Het is een prima lijstje, niets mis mee. Maar ik vergat om geld te vragen. Daar waren vast redenen voor. Ik had vooroordelen over teveel geld, ik wilde bescheiden zijn, misschien een belofte aan mezelf (“Ik zal nooit zeuren over geld!!”)

Ik kan prima rondkomen, maar aan een extraatje voor mezelf heb ik nooit gedacht.

Dat wordt anders, maar sommige dingen hebben tijd nodig. Hoe is het met jouw geldzaken? Gun jij jezelf wel genoeg? Wat zijn jouw vooroordelen over geld? Onderzoek het met Vered Neta. Zij zegt: “Money is always an issue of self esteem.” Wat denk jij? Is dat te simpel?

2 thoughts on “Geldzaken zijn ook belangrijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.