Gezond eten is goedkoper

Ik hoor zo vaak dat gezond eten duurder is, daar ben ik het niet mee eens. Als je eten vooral uit groenten en fruit bestaat die je zelf schoonmaakt, je geen geen sausjes gebruikt  en een beetje meegaat met de seizoenen, dan is het goedkoop. Gewone rijst en aardappelen zijn ook niet duur. Zelfs quinoa of ander hip eten kun je betaalbaar houden als je het zelf bereidt.  Vlees kan duur zijn, maar voor gezond eten heb je geen of weinig vlees nodig. 

Als ik naar mijn kassabon kijk zijn koffie en chocola vaak het duurste. Die kassabon bekijken heb ik al vaker aangeraden en het is echt een hele goede manier om je financiën op orde te krijgen. Alles wat je aandacht geeft groeit, en dat geld ook voor geldzaken. Een kasboek is een goed begin om inzicht te krijgen. Dan zie je echt hoeveel geld de bus kost, of biertjes of de bioscoop. Dan pas kun je beslissingen nemen over wat er kan met jouw geld en hoe je daar kunt komen.

Heb jij al eens een kasboek bijgehouden? Gewoon een tijdje.

 

Overigens stop ik met de doorklikfunctie. Je kunt nog steeds hieronder klikken om naar mijn website te gaan. Daar kun je hetzelfde artikel lezen en commentaar geven (wat ik heel leuk zou vinden). Maar ik zet hier geen extra tekst of informatie meer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.