Hele luie ochtendgym (zonder uit bed te komen)

Soms is mijn bed zo lekker warm,
of ik zo lekker lui,
of de muziek op de radio zo fijn,
of allemaal tegelijk.

Ik wil wel opstaan, maar ook weer niet.

Voor die dagen heb ik een hele speciale ochtendgym:

Ik blijf in bed plat op mijn rug liggen. Ik til mijn benen zo op dat ze de matras blijven raken maar dat de matras het gewicht niet helemaal meer draagt. Dat doe ik dan ook (tegelijk) met m’n armen en mijn hoofd. Dan ontspan ik me weer. Daarna doe ik het omgekeerde. Ik druk mijn hakken en mijn schouders in de matras, Met mijn armen erbij zorg ik dat m’n billen en rug niet meer helemaal door de matras worden gedragen. Gewoon een paar tellen vasthouden. Dat doe ik een paar keer achter elkaar.

En dan nog even blijven liggen en voelen wat het met je lijf doet.

Wil je het een keer proberen en me laten weten hoe dat was?

One thought on “Hele luie ochtendgym (zonder uit bed te komen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.