Het pragmatische van ayurveda

Van de Ayurveda (dat zijn Indiase gezond-leven-regels met heel oude wortels) hoorde ik de 51% regel. Dat is dat je iets goeds 5 van de 7 dagen moet doen. Die regel irriteert me omdat 5 van de 7 niet 51% maar 71% is. De regel bevalt me omdat het voorkomt dat je je teveel vastbijt in plannen.

Het geeft een soort mildheid waar ik wel van hou.

Dan kun je besluiten om door de week niet te snoepen of geen alcohol te drinken.

“Nooit meer wijn.” klinkt voor mij zo groot. Door de week alcoholvrij is voor mij goed te overzien.

Is er iets dat jij meer dan de helft van de tijd wil doen, maar niet altijd? Kan jij 5 van de 7  dagen fietsen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.