Ik ben een jager, landbouwer en nomade tegelijk

Stel dat we veel kunnen leren van hoe we hoe we 60.000 jaar geleden leefden. Toen aten mensen alleen wat ze konden jagen en verzamelen. Er zijn mensen die nu ook zo proberen te eten (paleodieet) en als dat goed bevalt moet je dat blijven doen.

In India zijn ook al heel lang vegetariërs, kun je ook als uitgangspunt nemen.

Er schijnt  een Afrikaans gezegde te zijn dat stelt dat er 3 soorten mensen zijn: Jagers, nomaden en landbouwers. ik denk dat landbouwers en en nomaden melk dronken en al snel kaas konden maken.

Doordat mensen nieuwsgierige dieren zijn en zich overal te wereld voortplanten heb jij waarschijnlijk een beetje van alles in je.

Daarom zeur ik steeds over proberen en voelen. Je kan bovendien veranderen gedurende je leven. Gewoon omdat je ouder wordt, of ergens teveel van hebt gehad of omdat je andere dingen wil doen. Intensief sporten, ouderschap of juist zittend werk zorgen dat je andere voeding nodig hebt.

Wanneer moest jij je eetgewoontes aanpassen?

One thought on “Ik ben een jager, landbouwer en nomade tegelijk

  1. Ik kreeg (offline) de vraag of ik negatief ben over het paleodieet. Allereerst als je het wilt proberen omdat het goed klinkt, doen! Ik weet zeker dat er mensen baat bij hebben. Ik probeer in deze blog ook uit te leggen waarom ik denk dat dat zo is. Veel vlees is echter een beetje lastig voor de planeet, vandaar dat ik eerst een ander dieet zou proberen. Probeer ‘alles’, behoud het goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.