verlangen en moeten

Ik heb nog zoveel te doen

Wat moet je met al die -ik zou moeten-?

 • Ik zou meer sport moeten doen.
 • Ik wil bij mijn moeder op bezoek en bij die lieve oude buurman.
 • Ik zou meer willen lezen.
 • Ik moet mijn belastingformulier invullen.
 • Ik wil iedere dag mediteren.
 • Ik moet gezonder eten.
 • Ik moet niet zo vaak zitten dromen.
 • Waarom kan ik nog steeds niet op mijn handen staan?
 • Ik zou tevreden moeten zijn 😉

Al dat verlangen is ook gewoon een ongetemd dier dat in je woont. Waar je misschien van kunt houden als van een kind.

Kan jij houden van dat ongetemde kind?

 

4 thoughts on “Ik heb nog zoveel te doen

 1. Helemaal temmen is erg lastig. Maar wat mss wel helpt…..
  Beginnen met ‘moeten’ overal te vervangen door ‘willen’. Als je daar aan gewend bent, kun je bekijken of je ‘willen’ kunt vervangen door ‘gaan’. Dat zet mss eerder tot daadwerkelijke actie over.

 2. Het is ook een kwestie van afscheid nemen van wat je niet kunt; zaken waarvan je na rijp beraad besluit afscheid te nemen. Afscheid nemen en loslaten zijn daarmee ook belangrijke gevoelens die om verwerking vragen.

  1. Dat is ook een hele mooie aanvulling. Dankjewel. Laatst hoorde ik, “Alles is balans, maar we leven niet statisch. Daarom bewegen we steeds om die balanspunten heen. ” Hier ook verzamelen van plannen en weer loslaten. Heen en weer, heen en weer om dat balanspunt heen. Mooie dag. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.