lachen is gezond

In of uit je ritme

Hoe val je weer ín je ritme?

Soms heb je een goede routine. Maandenlang lukt het om elke week drie keer te trainen. Je houdt je braaf aan de afspraak met jezelf om geen koekjes te eten, of niet teveel koffie te drinken.

Nog zo’n goede; geen alcohol door de week.

OOps ritme weg 🙁

En dan ineens is je routine weg. Het eindigt in een vakantie of in een stressvolle periode. En soms zonder duidelijke reden; eigenlijk nergens om.

Hoe kom je dan weer terug in dat lekkere ritme? Hoe pak jij dat weer op? Het voelde toch zo lekker?

En dan weer in flow

Ik weet het eerlijk niet. Meestal ben ik ‘het’ op een dag helemaal zat. Ik ben misselijk van eten waarvan ik weet dat het niet goed voor me is en ik besluit dat het anders moet. Of de pijn in mijn schouders maakt me zo gek dat ik weet dat ik weer móet sporten.

Niet dat het altijd lukt, maar ineens rol ik dan weer in die gewoonte alsof het de simpelste zaak is. Kennen jullie dat?

Wat helpt jou om het ritme op te pakken?

3 thoughts on “In of uit je ritme

  1. Ja, ik ben helemaal thuis bij dit probleem: Een leuke routine, en opeens is die weg!
    Ik heb verschillende diagnoses en remedies, want dat ‘struikelen’, zo noem ik het, heeft veel kanten. Maar mijn meest succesvolle diagnose is dat de routine is ‘uitgedroogd’, het leven is er uit. Ook een goede routine heeft af-en-toe een knuffel nodig. Als ik dat weer eens ‘geen zin’ heb in een bepaalde routinedaad geef ik mezelf openlijk, bewust en hartelijk een dag vakantie. Als je dat goed onderscheidt van zelfbedrog [en dat is niet zo moeilijk] neem je draad daarna met nieuwe energie op. Als na een lekker weekend. Kortom, zoals iedere liefde, moet je ook je liefde voor een routine af en toe opfrissen. Om de relatie te updaten.

  2. Hoi Gerard, ik heb er nog eens over nagedacht 😉 Ik denk dat je niet alle routines die je in je leven hebt kunt vasthouden en dus ook gerust af en toe weer dingen los kan (en moet) laten. Je kunt mijn BIG5 gebruiken als checklist. Beweeg ik genoeg? Eet ik goed genoeg? Gebruik ik niet teveel gifstoffen? Ben ik voldoende stil met mezelf of alleen? Doe ik genoeg leuke dingen met anderen? Voel ik me verbonden? Dan bepaal je wat je moet aanpakken of niet.
    Wat is het belangrijkste?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.