Opruimen is ook bezuinigen

Toen ik mijn favoriete tijdschrift niet las, lag het me wel uit te lachen op de tafel. “Hoezo geen tijd?” Als ik niet aan sporten toekom, liggen die spullen wel te ‘naggen’ in de kast. Iedere keer als ik mijn stofzuiger pak staan er knutselspullen in de weg. Knutselspullen voor kleine kinderen.

Weg met de abonnementen waar je niets mee doet. Op Marktplaats met al die dingen die je niet gebruikt. Andere mensen kunnen blij zijn met wat jou in de weg staat. Opzeggen scheelt al snel een paar tientjes per maand en voor die oude vouwfiets (Brompton) kreeg ik meer dan 100 euro. Ik heb het al eerder gezegd: Rommel in je huis in rommel in je hoofd.

Het is ook heel hip en heet: Simplify your life! Het internet is er VOL van.

Maar het is ook gemakkelijker gezegd dan gedaan. Misschien heb je het nog eens nodig. ‘Misschien’ en ‘Wat als . . .’

Wat heb jij kunnen loslaten? Wanneer lukt het niet om los te laten?

WTF = = = = = Meer lezen? ? ?

Omdat ik van verschillende kanten te horen krijg dat mijn blogs beter ruim 300 woorden kunnen zijn kreeg ik een dilemma. Ik wil namelijk graag dat ze zo kort zijn dat jij ze in het schermpje van je smartphone kan lezen. Daarom kies ik voor deze ‘opvulling’ die wegblijft als je niet klikt op ‘verder lezen’.

In mijn blogs geef ik kleine tips of informatie die je kunnen helpen om je fitter te voelen. Ik vind dat gezond leven vaak onnodig ingewikkeld wordt gemaakt. Je hoeft niet elke dag twee uur te sporten en alleen biologische groenten te eten om je fitter te voelen. Er zijn veel kleine veranderingen die veel effect kunnen hebben. Zulke tips wil ik geven.

Niemand weet precies waarom jij of ik bepaalde klachten hebben. De één kan heel goed tegen suiker, de ander rookt en wordt 100. Je fit voelen is het resultaat van een onbekende mix van ingrediënten. Gezond leven heeft ook te maken met gelukkig zijn, kunnen genieten van de mensen om je heen en weten hoe jij om moet gaan met alle uitdagingen die op je pad komen. Jouw veerkracht, weerbaarheid en zelfkennis kunnen net zo belangrijk zijn als pillen. Niemand bereikt zonder kleerscheuren zijn pensioen.

De meeste mensen vinden dat ze voor hun werk al genoeg discipline moeten opbrengen. Dan mag het thuis simpel en fijn zijn. Dat klinkt logisch, maar daarmee word je erg kwetsbaar voor reclames. Juist met ‘thuis moet fijn zijn’ smeren adverteerders ons veel producten aan. Ik wil je helpen om je eigen veerkracht te vergroten.

Dat fit zijn en je gezond voelen mijn passie is heeft waarschijnlijk te maken met mijn eigen behoefte meer grip te hebben op mijn energie. Daarom lees ik al jaren alle tips over ‘health & well-being’. Als arts en onderzoeker valt me op hoeveel tegenstrijdige informatie er langskomt en hoe slecht de meeste dingen onderbouwd zijn.

Ondanks dat geloof ik dat iedereen zich fitter kan voelen door goed naar zichzelf te luisteren en af en toe wat uit te proberen.

Een mooie dag 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.