Dankbaarheidsbrief, Herinneringen, kleinoden en ruimte

Ruimte voor hier en nu

spullen

Al die kleinoden in huis van dingen die voorbij zijn. Her en der kinderkunst. Een t-shirt van een lang geleden overleden vriend, ik slaap er graag in. Een leeg doosje met een vervlogen herinnering. Is er ruimte voor hier en nu?

hier en nu
Ruimte voor herinneringen, ruimte voor hier en nu

slijtage

Wat moet ik ermee? Een bijzondere vlek op de muur, een deuk van een champagnekurk in het plafond. Versleten keukenkastjes omdat kinderen ooit trapjes nodig hadden om hun handen te wassen.

altaars

Het is niet rustig als mijn hele huis een altaar van voorbije tijden is. Dat wil ik niet, leven is hier en nu. Ik probeer ruimtes vrij te maken en op andere plekken ruimte te maken voor verzilverde herinneringen. Ruimte voor hier en nu.

loslaten

Wat is een goede balans tussen bewaren en wegdoen? Een fotoboek, lijstjes aan de muur en een kistje met geheimen. Ik was bij mijn broer die weggooien nog lastiger vind dan ik. Daar erger ik me, maar thuis kijk ik met andere ogen om me heen.

Niemand kan je vertellen wat jouw perfecte balans is, maar ik begrijp ook opnieuw waarom wegdoen soms zo moeilijk is.

One thought on “Ruimte voor hier en nu

  1. Deze blog had ik een tijdje geleden geschreven en opgeladen. Dit weekend is het gelukt. Weer eens een paar kasten leeggehaald en van alles naar de Emmaus gebracht. Ik hoop echt dat andere mensen blij worden van die DVDs en anders heel veel dank aan Emmaus. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.