Smaakt het echt lekker?

Ik heb een nieuw woord geleerd: ‘comfortfood’. Ik denk dat we daarmee eten bedoelen waar je blij van wordt. Ik heb graag eten waar ik blij van blijf. Van veel zoete dingen krijg ik zo’n nare nasmaak. Daardoor wil ik steeds meer eten, tot ik me ineens bedenk dat ik mijn tanden moet gaan poetsen (en dat ook doe 😉 ).

Ik probeerde mijn kinderen uit te leggen dat eten ‘lekker in je mond’ kan zijn en ‘lekker in je buikje’. Zelf vraag ik me dat ook regelmatig af: Waar komt die zin in dat chocolaatje vandaan? Zit dat in mijn mond of in mijn buik of nog ergens anders? Hoe voelt dat over 10 minuten? Het helpt vooral bij het maken van een betere snack-keuze.

Wie van jullie herkent dat gevoel van ‘lekker op je tong’ of ‘lekker in je buik’?

One thought on “Smaakt het echt lekker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.