Waarom stoppen met roken niet over roken moet gaan

Rook je? Dan wil ik dat je nu drie maanden niet nadenkt over stoppen met roken. Dat heb je vast al genoeg gedaan. Heb je een andere slechte gewoonte waar je af wil? Lees gerust door.

De vraag waarom je niet stopt met roken gaat niet over hoe slecht roken is. Als dat zou helpen was je allang gestopt. Misschien helpt die informatie kinderen om te besluiten nooit met roken te beginnen, ik hoop het.

Nu gaat het over rokers, of jou als je een andere slechte gewoonte hebt. Iets wat je af wil leren.

Allereerst, bekijk jezelf eens rustig. Wanneer rook jij? Wat denk je vlak vóórdat je zin hebt in een sigaret? Dit is een hele moeilijke oefening. Het verlangen gaat heel snel, vooral als je al lang rookt. Bij mij duurde het maanden voordat ik wist wat ik dacht vlak voor ik zin had in een sigaret.

Meestal zijn er emoties als:

  • Even 10 minuten voor mezelf
  • Even genieten mag toch ook
  • Ik doe het lekker toch (ik mag rebels zijn)

Geef dit onderzoek de tijd. Denk nu drie maanden lang niet aan stoppen, maar wat er bij jou gebeurt als je wil roken.

Als je weet wat je echt wilt, kun je je geld besteden aan iets anders voor jezelf. Een cadeautje om te genieten en misschien ook rebels. En het mag best wat kosten ook.

One thought on “Waarom stoppen met roken niet over roken moet gaan

  1. PS als je jonger dan 21 bent krijg je geen pauze van drie maanden om niet te stoppen met roken. Dat wilde ik even toevoegen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.