ochtendritueel

Wat ik van mijn vader leerde

Mijn vader wordt vandaag 84. Van hem heb ik uiteraard heel andere dingen geleerd dan van mijn moeder. Wat daarvan wil ik delen? (Hij leest mee. Gefeliciteerd !!! 🙂 )

Van mijn vader leerde ik onder andere hoe je goed voor jezelf kunt zorgen als je veel alleen bent. Omdat je veel studeert en schrijft, of omdat je alleen in de jungle bent achtergebleven.

Wat hij van de commando’s leerde (in mijn woorden):
Zeg elke morgen “Goeiedag” tegen je hele lichaam. Je kan onder de douche hardop zeggen: “Dag voeten”, “dag kuiten”, “hoi buik”, “goedemorgen billen” et cetera. Raak jezelf vooral aan. Of je jezelf nu wast met een teiltje water , scrubt onder de douche of insmeert met crème. Zeg “Hallo” en inspecteer alle wondjes of plekjes op je hele lijf.

Laat dat nu veel overeenkomst hebben met een Ayurvedisch ochtendritueel voor yogi’s dat ik ooit leerde.

Zeg jij je lichaam elke morgen gedag?

Een mooie dag 😉

2 thoughts on “Wat ik van mijn vader leerde

 1. Hoi Martine,

  Leuke blog en supergrappige lessen van je vader, toen hij alleen in de jungle achterbleef. Waar en wanneer was dat overigens ? Op 20-jarige leeftijd in 1949 was hij toch dienstplichtig ? Op mijn 20ste was ik ook militair dienstplichtig, omdat ik in februari 1978 goedgekeurd was. In 1980 kon ik kiezen: of naar Libanon met Operatie UNIFIL of weigeren. Ik heb geweigerd, volgens de toenmalige Nederlandse wetgeving.
  . . .
  Kijk voor verdere informatie op mijn site, die nog niet helemaal af is, waar wel aan gewerkt word: http://www.andreasjpkerstjens.nl

  Groeten,

  Je neef,
  Dries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.