zomerafkickprogramma

De langste dag, afkicken 2

Ook zo’n lekkere paradox. Als de dagen korter worden begint de zomer 😉

Zomers afkickprogramma Stap 2

Ik ga dus verder met mijn zomerse afkickprogramma.
Nu moet ik zeggen dat we net bij MY-organization een ontzetten leuke zomerschool zijn gestart met heel veel leuke activiteiten. Daar wil ik echter geen reclame voor maken. Deze link is al genoeg.

Afkicken, kiezen en NEE nee NEE!

Voor is de zomer continu afkicken. Want er is zoveel leuks te doen. En kiezen….. daar schreef ik al eerder over.

Daarom heb ik een beetje een mantra: “Je kan niet overal ‘ja’ tegen zeggen.” De veelgehoorde uitspraak; “Mensen hebben meer spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben dan die ze wel gedaan hebben.” vind ik dan ook onzin.

Voor alles wat je doet, doe je iets anders niet. Lanterfanten, nietsdoen, trage aandacht en twijfel zijn hele nuttige ‘bezigheden’. (hoor wie het zegt 😉 )

‘Ja! helpt uiteraard

‘Nee’ zeggen is wel een stuk eenvoudiger als je weet wat je wél wil. Deze zomer wil ik me echt opladen en uitrusten, zodat ik na de zomer nog betere ideeën en focus heb. Daarom ga ik voor een lange luie lome zomer. Ik ga veel plezier maken met vrienden. Dat ga ik met aandacht en rust doen. Daarvoor heb ik niet veel geld nodig, wel genoeg slaap en nog wat andere randvoorwaarden voor rust in mijn kop.

'Waar zeg jij 'JA' en 'NEE' tegen deze zomer?

Schrijf het maar eens op voor jezelf. Een soort WHY, HOW, WHAT, voor de zomer.

frankrijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.