Als ik het voor het zeggen had

Dan zou er meer onderwijs zijn over voeding, gezondheid, huishouden, geldzaken.

Vroeger had je de ‘vormingsklas’ (wie kent dat nog?) voor meisjes die van de HAVO of het VWO kwamen en een soort tussenjaar deden. Ze kregen kookles, naailes, huishoudkunde en een beetje ‘kinder & jeugdverzorging’. Aangezien dat net zo nuttig is voor jongens mag het voor mij gewoon op de middelbare school.

Maar ach, ik realiseer me dat iedereen een mening heeft over wat alle scholen moeten onderwijzen. Nu zijn veel mensen voor dit soort weetjes afhankelijk van internet en tijdschriften (gelukkig is er YouTube).

Jammer dat we ook weinig over reclame en beïnvloeding leren op school.

Wat vind jij dat iedereen op school zou moeten leren?

Wat had jíj willen leren op school?

 

Heb je deze mail via iemand anders gekregen en wil je meer weten over mij of mijn BIG5 theorie? Klik dan op de links of ga naar mijn blogs.

2 thoughts on “Als ik het voor het zeggen had

  1. Ik denk eerder aan een cursus — of training — met ongeveer de inhoud van die vroegere vormingsklas, onder een ‘betere’ naam. Bijvoorbeeld VIZ, Volwassenheid In Zicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.