Dik zijn is geen gebrek aan karakter

Hij heeft het opgegeven. Hij zit op mijn bank, want hij is te zwaar voor mijn eettafelstoelen. Hij was mijn meest enthousiaste jaargenoot. Organiseerde in zijn eentje een succesvolle sportdag voor de Mytylschool. Hij was nooit slank, wél sportief. Iedere keer dat ik hem zie is hij weer minstens 10 kg dikker. Zijn verhaal is steeds hetzelfde:

“Ik deed heel braaf een dieet. Meer dan een half jaar hield ik het vol. Daarna kwam het steeds sneller weer terug met nog 10 kilo erbij.”

Hij zit verslagen op de bank. Inmiddels is wetenschappelijk uitgezocht hoe ‘hongerperiodes’ je lichaam steeds beter ‘leren’ kilo’s te verzamelen.

NIET DOEN dus! Je kan wél ‘gezond-verstand-dingen’ blijven uitproberenen doen. Bijvoorbeeld de Planteneter of de Voedselzandloper of struin eens op VoedZo.  Maak gewicht ook niet belangrijker dan je fit voelen.

Waar heb jij goede ervaringen mee om gezonder te kunnen leven?

One thought on “Dik zijn is geen gebrek aan karakter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.