Ken het gemis achter snoepgedrag

Lekkere trek of lekker snaaien heeft bij mij vaak te maken met een gemis. Het is vaak lastig om te ontdekken waar ik echt zin in heb. Soms loop ik naar de koelkast of de koffieautomaat omdat ik even moet bewegen. Het is voor mij niet altijd gemakkelijk om te voelen wat ik echt nodig heb.

Wil ik iets eten, of wil ik een andere smaak in mijn mond? Vaak helpt tandenpoetsen beter dan een kauwgom of pepermuntje.

Wil ik koffie of heb ik dorst? Ik begin wel eens met een groot glas water. “Zo, ook een loopje gehad 😉 “. Of ik ben gewoon moe? Dan vraag ik me af, of het niet verstandiger is om even een mini-dutje te doen.

Snoepgedrag kan ook komen omdat je een stofje mist. Dat kan van alles zijn. Vóór je supplementen gaat gebruiken kun je zo gevarieerd mogelijk gaan eten.

Heb jij snel door wat je eigenlijk nodig hebt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.