stap voor stap stilte

Stilte is de toegangspoort voor een hele grote ruimte

Zondagmorgen stilte

Er loopt een man te folderen in de straat. Ondertussen is hij aan het bijkletsen met iemand. Hij heeft oortjes in en spreekt een taal waar ik niets van begrijp. Ik heb geen idee hoe belangrijk het is. Het is zondagmorgen vroeg. Het klinkt kalm zo afgewisseld met af en toe een klepperende brievenbus.

Is babbelen ook rust?

Is dit het enige moment om dit gesprek te doen? Ik kan niet in zijn leven kijken. Gewoon babbelen is ook belangrijk.

Waar is stilte?

Ik vraag me af waar de stilte is. Moeten we echt altijd drie dingen tegelijk doen? Folderen, fietsen, tuinieren of gewoon op de bank hangen zonder oortjes? Kan jij dat in stilte?

De radio op 10!

Ben jij zo iemand die altijd de radio of andere muziek aanheeft en wat heeft dat voor functie voor jou? Maak jij ruimte voor stilte?

Koester stilte

Ik heb heel lang geleden besloten om de radio standaard NIET aan te zetten. Ook al hoor ik de buren dan vrij duidelijk ;-). Ik vind het fijn om weg te dromen op de bank, in de tuin, op de fiets. Maar alleen autorijden vind ik saai en bij lange ritten heb ik ALTIJD de radio aan. (Anders droom ik téveel weg en mis ik een afslag.) Bovendien pak ik altijd een boek. Is dat stilte?

Maak jij ruimte voor stilte?

Hoe werkt dat bij jou? Kan jij van de stilte genieten? Wanneer?

4 thoughts on “Stilte is de toegangspoort voor een hele grote ruimte

  1. Het gaat misschien niet zozeer om het ruimte ‘willen’ maken voor stilte, dat ‘willen’ we allemaal wel. Het gaat ook om ‘kunnen’. We hebben stilte afgeleerd.
    Waarschijnlijk zijn we ermee geboren .. maar ..
    De toegangspoort is onzichtbaar geworden; onbekend geworden.
    Gelukkig kunnen we dat weer leren. Daar hoort echter een ander niveau van ‘willen’ bij.

    1. Willen oefenen misschien. Je hoort vaak dat mediteren in het begin heel erg wennen is (bij mij nog steeds 😉 ) Volhouden ook, omdat het de ene keer beter gaat dan de andere keer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Om spam te voorkomen: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.