lachen

Martine van Eijk

Wie ben ik?

Ik ben arts en gepromoveerd op geneesmiddelengebruik. Ik ben geïntrigeerd door wat mensen beweegt en tegenhoudt. Ik begon 25 jaar geleden met onderzoek om artsen meer volgens de richtlijnen te laten voorschrijven. Ik ging me afvragen hoe de richtlijnen tot stand kwamen en hoe het onderzoek dat we daarvoor gebruiken precies gedaan werd. Omdat ik steeds tegelijk met huisartsen, patiënten en beleidsmakers in gesprek was, werd ik geconfronteerd met zeer uiteenlopende meningen. Soms las ik héél veel om uit te zoeken hoe het echt zat. Soms luisterde en keek ik vooral naar mensen. Hoe meer ik mijn best deed, hoe meer vragen er kwamen. Waarom voelt de een zich goed en de ander maar zo-zo? Waarom hebben sommige mensen overal energie voor en voelen anderen zich zelden fit? Eigenlijk was en ben ik hier altijd mee bezig.

Daarom heb ik tijdens en na mijn geneeskundestudie heel veel gelezen over andere visies op gezond en ziek, andere geneeswijzen, veel onderzoek gedaan en heel veel cursussen gevolgd.

Tenslotte besloot ik dat iedereen anders is en dat je dus niet alleen op het advies van een hogere instantie moet wachten. Jíj bent geen gemiddelde. Misschien hoor je bij de groep die baat heeft bij cholesterolverlagers, misschien niet. Misschien hoor ik bij de mensen die  beter geen melk kunnen drinken, misschien niet. Zo kun je uren doorgaan tot je niets meer wilt.

Ik ben gecertificeerd consultant bij MY-organization en heb ervaring met het gebruik van de MY-etool om snel inzicht te krijgen in wat je kan, wat je wil en wat je drijft. Daarnaast heb diverse trainingen bij Phoenix-opleidingen gedaan, waaronder de 3-jarige opleiding voor professionele communicatie. Wanneer je talenten, kracht en verlangen samenbrengt komt er ruimte en tijd om doelgericht te groeien. Dan krijg je ook de regie en invloed terug over je leven en je werk.

Waarom doe ik dit?

Ik wil mensen helpen om zich fitter te voelen. Na zoveel jaar werken in geneesmiddelenbeleid kreeg ik steeds meer de behoefte om uit te zoeken waar geneesmiddelgebruik voorkómen kan worden. Ik ben niet tegen geneesmiddelen, in veel gevallen zijn ze een zegen. Maar ik merkte ook hoe weinig mensen nog weten over gewoon gezond leven en hoe je je fitter kunt voelen op een heel eenvoudige manier.

In dit blog wil ik tips delen met mensen die zich fitter willen voelen en die dat lastig vinden in de overvloed aan informatie die daarover te vinden is. Bovendien, hoe combineer je dat met een druk leven?

Hier kun je tips vinden die simpel zijn en weinig kosten. Als je je aanmeldt om mijn blog te volgen krijg je om de dag een mail met een tip of vraag. Klik hier voor mijn producten.

Wat heb jij nodig om je fitter te voelen? Ik hoor het graag.

Ethische Code Phoenix

 

De uitgangspunten (voor coaching) van Phoenix zijn: autonomie, heelheid, identiteit, integratie en zingeving. Zie website Phoenix voor details hierover.  In onze ontmoeting krijgen de uitgangspunten van Phoenix betekenis, worden ze aan levende lijve ervaarbaar en van binnenuit te begrijpen.